ŠESTA TITULA

Nju Ingland Petriotsi šampioni NFL-a

Ekipa Nju Ingland Petriotsa osvojila je titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pobjedom nad Los Anđeles Remsima rezultatom 13:3, u 53. Superbolu.

Foto: Beta

Ono što je od početka bilo nadmetanje, neočekivano, odbrana, prelomio je jedini tačdaun na meču, djelo trkača Petriotsa Sonija Mišela na sedam minuta do kraja utakmice.

Petriotsi su tako osvojili šestu titulu i izjednačili se s velikim rivalima Pitsburg Stilersima.

Za najkorisnijeg igrača NFL finala proglašen je hvatač Petriotsa Džulijan Edelman. On je večeras uhvatio 10 pasova za ukupno 141 jard, čemu je dodao i osam jardi trčanjem.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta

Iako se očekivalo da u meču dva tima s odličnim napadačkim postavama bude dosta poena, to se nije desilo. Naprotiv, postavljeni su neki negativni rekordi.

Superbol na stadionu Mercedes-Benc u Atlanti je postao finale s najmanje poena u istoriji, skinuvši s tog trona sedmo izdanje Superbola, u sezoni 1972-1973, kada su Majami Dolfinsi savladali Vašington Redskinse s 14:7. Ovogodišnji Superbol je prvi u istoriji u kom nije bilo tačdauna u prve tri četvrtine. Tim iz Los Anđelesa je sa devet uzastopnih pantova oborio dosadašnji rekord u toj, ne baš pohvalnoj, statistici.

U ekipi iz Bostona, kvoterbek Tom Brejdi je bacio 262 jarda i jedan presječen pas, od trkača su se izdvojili Soni Mišel s 94 jarda i tačdaunom i Reks Berkhed s 43 jarde. Tajt end Rob Gronkovski je uhvatio šest lopti za 87 jardi.

Kod poraženih Remsa, kvoterbek Džered Gof je bacio 229 jardi i jedan presječen pas, Brendin Kuks je uhvatio osam pasova za 120 jardi, dok je najviše pretrčao Tod Gerli, 35 jardi. Gerli, jedan od najboljih igrača Remsa, bio je veoma malo korišćen u igri, što se odrazilo i na igru tima iz Los Anđelesa.

Izvor: Beta