KOŠARKA

Nikolino veče za uživanje

Biće to sasvim uobičajeno veče za Amerikance, noć kada će ih najveće zvijezde svjetske košarke zabavljati u nešto opuštenijem izdanju nešto na šta je ova velika zemlja navikla svake godine u ovom periodu.

Sve osim uobičajene ta noć će biti za Nikolu Vučevića i njegovu zemlju prvi put u istoriji ime nekog košarkaša iz malene Crne Gore naći će se tamo gdje ima mjesta samo za privilegovane. Na All Star meču NBA lige, na mjestu gdje će se naći sve najbolje što svjetska košarka trenutno ima. Veče među zvijezdama za Nikolu počinje u noći između nedjelje i ponedjeljka od 02.00 sata po našem vremenu. Mjesto “grad stršljenova” Šarlot u Sjevernoj Karolini.

Kakav će to vikend biti za momka iz Bara najbolje govori istorija dosadašnjih nastupa košarkaša sa ovih (i te kako košarkaških) prostora, ali i sa evropskog podneblja tokom glavne All Star večeri.

Dovoljno je reći prije Nikole Vučevića samo 13 košarkaša sa Starog kontinenta igrali su na meču “svih zvijezda”. A možda se i prisjetiti koliko je jedna Jugoslavija čekala da se legendarni Vlade Divac tek 2001. pojavi na ovom spektaklu.

Upravo je nekadašnji centar Sakramenta i Lejkersa bio prvi sa prostora bivše Jugoslavije, nakon njega još samo Predrag Stojaković i Goran Dragić, a od ovog vikenda još i Nikola Vučević i Nikola Jokić.

Da je u fenomenalnoj formi Nikola Vučević je pokazao i u posljednjem meču pred All Star vikend. Zanimljivo, pred put u Šarlot naš majstor je sredio upravo Šarlot Hornetse.

Njegov Orlando je slavio sa 127:89, upisao je petu pobjedu zaredom i nastavio da diše rivalima sa kojima se bori za osmo mjesto na Istoku i plasman u plej-of. Po običaju Vučević je upisao novi dabl-dabl 17 poena i 11 skokova.

Nedugo nakon tog meča Vučević je na svom Tviter profilu objavio fotografiju ispred aviona kojim je odletio na vjerovatno najljepši vikend svoje karijere.

“Zaista je sjajno što smo na pauzu otišli sa pet pobjeda zaredom”, istakao je Vučević pred put u Šarlot. “Nastavićemo da se borimo, da čekamo eventualne poraze rivala ispred nas i da pokušamo da ih uhvatimo”.

Prvi put u istoriji na istom All Star meču tako će igrati dva momka sa prostora bivše Jugoslavije uz našeg Nikolu Vučevića i njegov imenjak iz Srbije Jokić.

Pred put u Šarlot sjajni centar Denvera posebno je bio srećan što će tamo sresti našeg košarkaša, ali i svog sunarodnika Bogdana Bogdanovića, koji je kasno u petak veče nastupio na večeri novih zvijezda.

“Drago mi je da je Nikola Vučević tamo. On je čovjek koji priča moj jezik, a Bogdanović će igrati utakmicu zvijezda u usponu, pa će biti tamo. Drago mi je da će tamo biti ljudi sa mog podneblja. Idem na All Star da se zabavim i malo odmorim”, poručio je Jokić.

Izvor: Dnevne novine