Italijanski mediji su saglasni, odluka trenera Orlandine Đenara Di Karla da ulogu glavnog plejmejkera povjeri Nikoli Ivanoviću bila je ključna za trijumf na startu plej-ofa itaiijanske lige protiv Armanija, slavnog Evroligaša.

Orlandina, tim sa Sicilije koji je bio tek osmi u regularnom dijelu lige, potencijal je dokazao na gostovanju u pobjedi 87:80. Tokom skoro cijelog meča gosti su vodili, a Ivanović je spriječio nalet domaćina iz Milana trojkom minut prije kraja. Duel je završio sa 13 poena i sedam asistencija.

“Nikola je igrač koji voli da igra teške završnice protiv najjačih timova. Nije bila teška odluka oko toga ko treba da bude na terenu i preuzima odgovornost.” – kazao je Di Karlo.

Mladi Podgoričanin tako je nastavio niz odličnih partija od januara, kada je iz grčkog AEK-a stigao u Italiju na pozajmicu. Interesantno, veteran i bivši igrač Partizana, krilo Milenko Tepić, bio je najbolji u dresu Orlandine sa 17 poena i šest asistencija.

“Sve što želimo sada je da hladne glave i sa istim fokusom nastavimo plejof seriju. Dokazali smo i sebi i drugima da možemo protiv Armanija, a sada očekujemo mnogo opasnijeg i motivisanijeg protivnika.” – rekao je Ivanović nakon trijumfa.

Za Armani na 16 utakmica ove sezone Ivanović je 15 puta bio starter i bilježio je 12,1 poena i 3,5 asistencija po utakmici. Ova plej-of serija igra se na tri pobjede.

Već večeras od 19.30 časova Orlandina će ponovo gostovati u Milanu, a nakon toga imaće priliku da dva puta ugosti šampiona. Preostali parovi plej-ofa su Trento – Sasari, Venecija – Pistoja i Avelino  – Ređana.

izvor:CDM