HARADINAJ VESELJIJU

“Nijeste brinuli o prijateljstvu sa SAD prošle godine”

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji “i drugi” nijesu poslušali stav Sjedinjenih Američkih Država kada su kako je rekao, “zbog straha za sebe”, pokušali da ukinu Specijalni sud za zločine OVK.

Foto: Beta

Kako je prenijela prištinska agencija kosovapress.com, Haradinaj je u Juniku rekao da se u pokušaj ukidanja tog suda, decembra 2017. godine, uključio i predsjednik Kosova Hašim Tači, iz straha da će se naći pred Specijalnim sudom.

“Nijesu uspjeli da obezbijede glasove i da stave van snage Zakon o Specijalnom sudu. Tada nisu brinuli o prijateljstvu sa SAD, koje sada žele da sačuvaju jer je u pitanju bio njihov lični interes, strah od Specijalnog suda”, kazao je kosovski premijer.

Haradinaj je pozvao predsjednika Kosova Hašima Tačija, predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija, lidere opozicionih Demokratskog saveza Kosova i Sammopredeljenja, Isu Mustafu i Aljbina Kurtija da budu jedinstveni i da za ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije uslove Beograd priznanjem Kosova, navodeći da bez priznanja neće doći do ukidanja takse.

“Ovo nije protiv Amerike. Nama je Srbija neprijatelj. Mi ćemo im dati tržište kada nas budu priznali”, kazao je Haradinaj.

Izvor: Beta