Demokratska Crna Gora je saopštila njihove rezultate nakon 100% izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11%, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8% ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5% ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.

Daragan Šimrak: Koalicija SDP URA je popravila rezultat sa parlamentarnih izbora . Očekivali smo jači napredak ali je to objektivno bilo teško ostvariti u uslovima zloupotreba i pritisaka državne i lokalne vlasti. Nakon Nikšića nastavilo se snažno propadanje DPS-a. Sa njima i njihovim satelitima nećemo, a o ostalim ponudama ćemo razmisliti.

Tarzan Milošević: DPS i ovoga puta je najjača i najbolja partija u Herceg Novom. DPS je pokazao svoju snagu i pobijedio na gotovo svim biračkim mjestima, tako da ova priča koja je postojala u Herceg Novom da će neko da pobijedi DPS je daleko iza nas.