Danas je u popodnevnim časovima pala velika kiša i grad na području Opštine Bijelog Polja koja je nanijela štetu.Opštinski štab za vanredne situacije poziva gradjane da u slučaju potrebe, ugroženosti lica ili imovine usljed velike količine padavina na teritoriji naše opštine, pozovu broj opštinske sluzbe zastite i spasavanja kojom štab trenutno koordinira, 050 123. za sada su locirane kriticne tačke, izvedena je sva raspoloživa mehanizacija i radi se na otklanjanju šteta. Na sreću za sada nema životno ugroženih kazali su za portal sjevercg, iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Voda je ušla u mnoge kuće u više djelova grada i opštine.

Prema riječima načelnika Vatrogasne jedinice Milonje Rakonjca, petnaestak vatrogasaca od 18 sati je angažovano na izbacivanju vode iz djelova sportske hale u Nikoljcu te Osnovne škole “Marko Miljanov” i vrtića koji se nalazi u neposrednoj blizini škole,prenio je portal RTCG

facebook

Poplavljeno je i više kuća u Nikoljcu tako da su vatrogasci uspjeli da ispumpaju vodu iz podruma i prizemnih djelova kuća Gačevića, Obradovića i Braića. Voda je ulila u kuće Kolića kod gimnazije, Rakočevića u Ravnoj Rijeci, a na Loznicama je potok poplavio kuću Ermina Kasumovića.

Udar groma je izazvao požar u djelu restorana Durmitor. Srećom, intervencijom vatrogasaca vatra je brzo ugašena.Nevrijeme je skoro jedan sat bez struje ostavilo dobar dio opštine. Oko 19 ponovo je uspostavljeno uredno snabdjevanje električnom energijom.