Nevrijeme na području Opštine Bijelo Polje izazvalo poplave:Opštinski štab za vanredne situacije poziva gradjane da im se jave u slučaju potrebe (Video,Foto)

Danas je u popodnevnim časovima pala velika kiša i grad na području Opštine Bijelog Polja koja je nanijela štetu.Opštinski štab za vanredne situacije poziva gradjane da u slučaju potrebe, ugroženosti lica ili imovine usljed velike količine padavina na teritoriji naše opštine, pozovu broj opštinske sluzbe zastite i spasavanja kojom štab trenutno koordinira, 050 123. za sada su locirane kriticne tačke, izvedena je sva raspoloživa mehanizacija i radi se na otklanjanju šteta. Na sreću za sada nema životno ugroženih kazali su za portal sjevercg, iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Voda je ušla u mnoge kuće u više djelova grada i opštine.

Prema riječima načelnika Vatrogasne jedinice Milonje Rakonjca, petnaestak vatrogasaca od 18 sati je angažovano na izbacivanju vode iz djelova sportske hale u Nikoljcu te Osnovne škole “Marko Miljanov” i vrtića koji se nalazi u neposrednoj blizini škole,prenio je portal RTCG

facebook

Poplavljeno je i više kuća u Nikoljcu tako da su vatrogasci uspjeli da ispumpaju vodu iz podruma i prizemnih djelova kuća Gačevića, Obradovića i Braića. Voda je ulila u kuće Kolića kod gimnazije, Rakočevića u Ravnoj Rijeci, a na Loznicama je potok poplavio kuću Ermina Kasumovića.

Udar groma je izazvao požar u djelu restorana Durmitor. Srećom, intervencijom vatrogasaca vatra je brzo ugašena.Nevrijeme je skoro jedan sat bez struje ostavilo dobar dio opštine. Oko 19 ponovo je uspostavljeno uredno snabdjevanje električnom energijom.

You may also like...