Radovi na drugoj fazi zaobilaznice oko Rožaja, vrijedni 19.700.000 eura, prema projektu, trebalo je da se okončaju prošlog mjeseca. Kako je saopštio Semir Kovačević, predstavnik sarajevskog preduzeća “Euro-asfalt” koje je izvodi radove na probijanju dva tunela u okviru zaobilaznice u dužini od 1,5 kilometara, radovi su u završnoj fazi.

        Foto:Vera Ratković

Kovačević je za “Dan” kazao da se radovi privode kraju, ali da ne mogu biti završeni jer još uvijek nijesu riješeni imovinski odnosi na trasi kojom prolazi zaobilaznica duga oko 2,6 kilometara. Kada je riječ o havariji koja je se proljetos desila u tunelu usljed nakupljanja vode, Kovačević ističe da je taj problem riješen ali da i dalje postoji opasnost od površinskih voda upravo zbog neriješenih imovinsko -pravnih odnosa. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o ogromnoj rupi koja se prije nekoliko godina otvorila na površini zemljišta iznad tunela u mjestu Ibarac na privatnom zemljištu, dubokoj više desetina metara. Taj propust preko kojeg se voda izliva direktno u tunel uslovljava poseban režim sanacije za koji je potrebna specijalna mašina koja bi zabetonirala propust i riješila problem. Međutim, pošto je riječ o privatnom imanju, prethodno se moraju riješiti imovinski odnosi, saznaje “Dan” iz izvora bliskih izvođačima radova.

Kada je riječ o mostu Veliki Ibarac, koji je dio projekta ove zaobilaznice a čiji se jedan dio u decembru prošle godine srušio nakon izlivanja betona, kada je povrijeđeno više radnika, na tom projektu se radovi takođe privode kraju. Prema riječima Arnesa Hasovića predstavnika preduzeća “Vektor-integra”, koje je podizvođač radova “Euro-asfalta”, odrađeno je 70 odsto radova na tom objektu.

Riječ je o izuzetno kompleksnom objektu čija cijena iznosi oko 1,6 miliona eura. Izbetonirali smo most u dužini od oko120 metara a preostalo nam je još nešto više od 30 metara. Radovi teku planiranom dinamikom pa se kraj posla očekuje za nekih četiri ili pet mjeseci efektivnog rada. U toku su radovi i na Dimiškinom mostu koji se nalazi na skretanju sa magistralnog puta – rekao je Hasović, ističući da je materijalna šteta prilikom urušavanja mosta Veliki Ibarac iznosila oko 30.000 eura.

-Mi smo tek u aprilu ove godine, zbog sudskog spora koji se vodi zbog rušenja mosta, dobili odobrenje za nastavak radova pa smo u maju krenuli sa sanacijom i rekonstrukcijom mosta. Ovaj projekat finansira “Euro-asfalt”, a odrađen je novi projekat skele i uspjeli smo da sve saniramo – rekao je Hasović.

Izvor:Dan