Ovo je više nego porazno da neko na ovako drzak način u centru naselja, nedaleko od stambenih objekata, podmeće požare i unosi nemir kod lokalnog stanovništva, žale se mještani

Zasad nepoznati počinioci zapalili su, u noći između utorka i srijede, oko sedam tona sijena na tri različite lokacije u beranskom prigradskom naselju Beranselo.

Izgoreli su stogovi sijena Radosava Premovića, Marka Bojovića Sveta Tomovića.

U Beranselu je iste večeri obijen i putnički automobil “mercedes”, vlasništvo Aleksandra Tomovića.

-Neko od prolaznika je negdje oko jedan sat iza ponoći primijetio da je nedaleko od naše kuće, pored puta, zapaljeno sijeno. Rečeno mi je da je taj prolaznik obavijestio vatrogasce koji su došli na lice mjesta i lokalizovali požar. Međutim, ostaci sijena nijesu za upotrebu. Šteta je velika jer se ovdje nalazilo blizu četiri tone sijena. Ovo je više nego porazno da neko na ovako drzak način u centru naselja, nedaleko od stambenih objekata, podmeće požare i unosi nemir kod lokalnog stanovništva. Bruka i sramota – ogorčen je Radosav Premović.

Marko Bojović je ispričao da se probudio usred noći i vidio kako u njegovom dvorištu gori stog sijena.

image

Foto: D.J.

-Foto: D.J.

-Oko dva sata iza ponoći probudio sam se i primijetio jaku svjetlost u dvorištu kuće. Vidio sam da je plamen zahvatio obližnji stog sijena. Nijesam zvao vatrogasce, jer sam uvidio da sijenu nema spasa, ali sam s bratom polivao vodom okolni prostor sprečavajući da plamen zahvati pomoćne objekte. Ne mogu da vjerujem da je neko ovo mogao da uradi – kazao je Bojović, dodajući da mu je izgorelo oko hiljadu kilograma sijena.

Sveto Tomović navodi da mu je izgorelo blizu dvije tone sijena i da je poslije svega ostao gorak osjećaj zbog onog što se desilo u Beranselu.

-Primoran sam da prodam kravu, jer poslije ovoga nijesam u stanju da joj obezbijedim hranu. Ovo ne priliči civilizovanim i razumnim osobama – naglasio je Tomović.

Iz Službe zaštite i spasavanja kazali su da su oko 1,15 časova dobili dojavu da gori sijeno Premovića i da su brzom intervencijom ugasili požar, ali da preostalo sijeno nije za upotrebu.

Mještani Beransela su juče najoštrije osudili nemila dešavanja.

-U isti mah zapaliti tolika sijena i obiti automobil u našem naselju predstavlja pravi zločin. Ovako su mogle da izgore kuće i da narod strada. Svi smo ogorčeni i uznemireni. Očigledno je da je neko smišljeno i organizovano podmetnuo požare, jer u tom momentu nije bilo vremenskih neprilika. Nadamo se da se ovo nikada više neće ponoviti i da će nadležne službe u što kraćem roku pronaći i procesuirati vinovnike ovih nečasnih djela – poručio je predsjednik MZ Beranselo Slobodan Lončar.

Iz policije su kazali da intenzivno rade na rasvjetljavanju pomenutih incidenata.

Juče u ranim jutranjim časovima u beranskom prigradskom naselju Buče od udara groma izgrela je štala Duška Rmuša. Tom prilikom stradala je svinja, kao i dvadesetak kokošaka. Prije desetak dana takođe u naselju Buče zapaljena je štala Neđeljka Bogavca, kada je izgorela velika količina sijena.

 

 

Izvor: DAN