Na graničnim prelazima u Crnoj Gori ne postoji mjera zabrane ulaska srpskim državljanima Matiji Bećkoviću, Dejanu Miroviću, Aleksandru Rakoviću i Čedomiru Antiću, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

“Biću precizan. Vlada je 4. novembra, a ja 1. novembra, saopštio da nijesu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba, već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procjenjuju kako bi lica svojim djelovanjem mogla ugroziti zaštićene vrijednosti u interesu Crne Gore i njenih građana”, rekao je Nuhodžić, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Jovana Vučurovića.

Ministar je rekao da je u međuvremenu bio jedan predmet, gdje je “na osnovu bezbjednosne procjene za konkretno lice od strane ANB-a urađena negativna procjena s aspekta bezbjednosti”.

“I postojala je zabrana do početka ove godine. Za jedno lice. Ponovnim bezbjednosnim provjerama utvrđeno je da usljed promijenjenih okolnosti više ne postoje razlozi za zabranu ulaska i ovog lica”, rekao je Nuhodžić.

Podsjećamo, srpskim intelektualcima bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru, jer su ugrožavali nacionalnu sigurnost države, a uslijedila je nakon što su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine krajem prošle godine.

izvor: rtcg.me