Nedavno asfaltirani put prema Rujištu propao je i moraće da se radi njegova hitna sanacija. Nezvanična saznanja Espone dobijena od građana Rujišta potvrdili su i predstavnici Agencije za izgradnju i razvoj Berana. Tako se nastavlja agonija lokalne uprave sa asfaltiranjem puta prema Privremenom odlagalištu komunalnog otpada u tom mjestu.

Kako su Esponi saopštili neki od mještana Rujišta, put prema tom selu, koji je prije par mjeseci asfaltiran u dužini od kilometar, oštećen je i na više mjesta se nalaze velike rupe, a čitavom dužinom je ispucao i kruni se.

Oni su istakli da, kako su kazali, neće dozvoliti lokalnoj upravi „da im zamazuje oči, kao što zamazuje put i da će Opština morati da, u skladu sa potpisanim Ugovorom, put prema Rujištu uradi kvalitetno, a ne da svakih par mjeseci sanira na isti način kvalitetno kao što je obavljeno samo asfaltiranje“.

Da je nedavno asfaltirani put prema Rujištu oštećen i da mora da se sanira, potvrdio je u telefonskom razgovoru Miro Vešović – direktor Agencije za izgradnju i razvoj Berana.

Radi se o oštećenjima puta koji je prije nekoliko mjeseci asfaltiran u dužini od jednog kilometra. Upravo smo na sastanku sa predstavnicima preduzeća „Užice putevi“ koje je bilo izvođač radova i dogovaramo sanaciju tog dijela puta“, istakao je Vešović, dodajući da će do avgusta, prema potpisanom Ugovoru sa mještanima Rujišta, biti asfaltiran i nedostajući dio u dužini od 1,3 kilometara, čime će biti spojeni asfaltirani djelovi puta.

Podsjetimo, lokalna uprava je u prethodne dvije godine već dva puta obavljala asfaltiranje puta prema Rujištu u dužini od dva kilometra.

Nakon slabo obavljenog asfaltiranja, Komunalno preduzeće je početkom prošle godine bilo prisiljeno da odustane od odvoženja sakupljenog komunalnog otpada na Privremeno odlagalište u Rujištu, a lokalna uprava je morala da izvrši sanaciju asfaltiranog puta.

Sada se ista stvar dešava i sa asfaltiranom novom dionicom, završenom prije dva mjeseca. Očigledno je da, kada se donosila Odluka o izboru lokacije za Privremeno odlagalište, aktuelna lokalna vlast nije vodila računa o troškovima i da se vodila logikom „daj šta daš“. Sad sve stiže na naplatu.

Espona