PROTEST U NK

“Ne želimo rekonstrukciju, već pad Vlade”

Predstavnici Demokratske Crne Gore, Crnogorske i Demosa održali su danas protestni skup u Nikšiću, s kog su poručili da ne žele rekonstrukciju Vlade, već njen pad i izbor nove koja bi stvarala “uslove za poštene izbore”.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić poručio je vlasti “da drži dalje ruke od opozicionih predstavnika i birača”, jer „napad na jednog je napad na sve nas“.

Bečić je najavio da će od Nikšića krenuti “ekonomska i moralna obnova Crne Gore”.

Prema njegovim riječima, ključna stvar u danima koji dolaze je jedinstvo “nezadovoljne, većinske i građanske Crne Gore” koja traži sistemske promjene u institucijama i pad kompletne izvršne vlasti.

“Nećemo nikakvu rekonstrukciju Vlade kao 2016, već pad ove i izbor nove Vlade koja bi stvarala uslove za poštene izbore, a koju ne može da vodi DPS“, rekao je Bečić.

las pobunjenih crnogorskih građana neće se stišavati i biće još glasniji, zato što je sve više onih koji se bore za ideale pravde, čestitosti i slobode, saopštio je predsjednik Demokratske Vladimir Pavićević u Nikšiću.

Pavićević je na protestnom skupu pod sloganom „Gotov je, ne boj se“ na platou kod zgrade Skupštine opštine u Nikšiću rekao da se napadi na njega i Crnogorsku pojačavaju, nazivajući ih autsajderima i kvaziustavnim patriotama, a pri tom je vlast „svu mašineriju sa kojom raspolaže uključila u obračun sa nama“.

Prema njegovim riječima, ključna poruka okupljenih građana glasi „promjene“, koje su nužne kako bi se izgradilo savremeno društvo u kome će vladati pravda i red, a čiji temelj će biti sloboda svakog građanina da misli, udružuje se, bira i bude biran.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da je svima jasno u Crnoj Gori da aktuelni sistem „puca iznutra i po svim šavovima“, kao i da “paralelno traje nepodnošljiva lakoća laganja vlasti koja pokušava da prikaže da je sve normalno, čime odbijaju mirnu tranziciju”.

Lekić je kazao da građani pripremaju odgovor na duboku krizu i sve su više ujedinjeni, kao što je ujedinjenjo građanskog i političkog, jer svi želimo da „provjetrimo ustajali vazduh od zagađene atmosfere nastale od rušenja svih mogućih vrijednosti“.

Izvor:Mina