ĐUKANOVIĆ U SARAJEVU

Ne tražim da nam EU progleda kroz prste

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas u Sarajevu da evropski put zemalja Zapadnog Balkana nema alternativu i da je najvažnije učvrstiti viziju integracije tog regiona u EU.

“Kao odgovorne vlade moramo dostići evropski kvalitet života… Ne tražim da nam se progleda kroz prste, već da obavimo reforme i da postanemo dio EU”, kazao je Đukanović na Godišnjem sastanku guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Sarajevu.

On je ocijenio da zemlje regiona moraju razviti infrastrukturu, koja će ih povezati.

“Iz ugla Crne Gore najbitnija je saobraćajna infrastruktura, želimo da realizujemo naš autoput, ali i gasovod. Nažalost, posljednjih dvadeset godina to nismo stigli da uradimo, jer jer smo se bavili nekim drugim pitanjima, ali sada to moramo uraditi”, kazao je Đukanović.

Foto: Predsjednik.me

Godišnji sastanak guvernera EBRD održava se od 7. do 9. maja i to je najznačajniji i najveći ekonomski događaj u regionu, koji okuplja oko 3.000 učesnika i 82 delegacije.

Politički lideri regiona će diskutovati o ekonomskim i političkim prilikama, potencijalima, investicijama, razvoju i saradnji država u susjedstvu.

Izvor: RTCG