KOŠARKA

Nazad nema, bićemo spremni da branimo titulu

Fenomenalni vođa Nemanja Gordić, nepogrešivi Erl Klark, uz sjajnu rolu Džejmsa Bela, ali i ogroman doprinos kompletne ekipe prvi trijumf u gostima ove sezone (u nekom ozbolijnom meču nakon 19 poraza) stigao je u najslađem trenutku, Zagreb je osvojen, na redu je Beograd.

Tim Jasmina Repeše je u najdelikatnijem trenutku sezone pokazao da je tim da i u onim momentima kada sve ne funkcioniše kako treba može da odradi protivnike na suvi kvalitet. I izvuče pobjedu.

“Izuzetno fizički i psihički naporan meč. Potrošili smo se do zadnjeg atoma snage, presudio je naš kvalitet”, riječi su junaka zagrebačkog trijumfa Nemanje Gordića, koji je svjestan da vremena za odmor nema: “Nazad nema, bićemo spremni da branimo titulu”.

Ono što je jasno svima još ima rezerve u ovom timu Budućnosti, ekipa može mnogo bolje u oba pravca. Navijači plavih vjeruju da će upravo u novoj, epskoj finalnoj seriji protiv Zvezde kompletan tim biti na vrhuncu forme. Posebno uspavani Noris Kol, ali i Bitadze, i Šehović(i), i Popović, i Danilo Nikolić, i Koti Klark, i Barović, pa i Vilijams, koji bi mogao da ima značajniju ulogu zbog duela sa gorostasnim Majklom Odžom. Jer za Zvezdu su uz na početku teksta pomenuti trio potrebni svi!

“Zvezda je izuzetna ekipa, koja je dominirala u ABA ligi. Doživjela je samo jedan poraz od Cedevite i jedan poraz u polufinalu plej-ofa od Partizana. Radi se o moćnom i kvalitetnom rivalu, ali moćnu i kvalitetnu ekipu ima i Budućnost. Da nije tako, sigurno ne bi pobijedili CSKA, Real, Barselonu, pa i Cedevitu… Zvezda ima prednost domaćeg parketa, ali istu takvu prednost je imao i šampion Hrvatske”, rekao je za Sportklub sportski direktor plavih Gavrilo Pajović.

Nekada legendarni plej Budućnosti uvjeren je da će Podgorica, uostalom kao i godinu unazad, disati uz košarkaše Budućnosti.

“Novu titulu niko ne može da obeća, ali budute sigurni da će se Budućnost do posljednjeg atoma snage boriti za odbranu trona i Evroligu. Iluzorno je trošiti riječi koliko bi bili jači da je u sastavu tima i Nikola Ivanović. Pored toga, nadam se i vjerujem da će finalna serija biti istinski spektakl, da će sve proteći u sportskim tonovima, da neće biti incidenata, da će ljubitelji košarke moći da uživaju u velikoj borbi i sjajnim mečevima”, zaključio je Pajović.

Izvor: Dnevne novine