Nastavićemo da ulažemo u razvoj sporta i košarke

ĐUKANOVIĆ – BARTOMEU

Nastavićemo da ulažemo u razvoj sporta i košarke

Država je spremna da nastavi sa podrškom razvoju sporta i same košarke, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je danas primio izvršnog direktora Eurolige Đordija Bartomeua, koji boravi u posjeti Podgorici.

Predsjednik je, kako se navodi u saopštenju, izrazio je zahvalnost na pruženoj podršci KK Budućnost Voli, prilikom prijema kluba u ovo prestižno evropsko takmičenje.

On je ocijenio da je učešće  u Evroligi čast, ne samo za ovaj trofejni klub, koji ove godine proslavlja 70 godina postojanja, već i za cijelu Crnu Goru koja ponovo ima prilike da bude domaćin najboljim evropskim košarkaškim klubovima, čime je dat i neizmjeran doprinos daljoj popularizaciji košarke u Crnoj Gori.

Đukanović je upoznao sagovornika sa stanjem i razvojem košarke u Crnoj Gori, imajući u vidu da je do nedavno bio na funkciji predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore.

On vjeruje će KK Budućnost i u narednim godinama imati prilike da se takmiči u Evroligi, uz spremnost na dalja ulaganja potrebna za produžetak licence za ovo najprestižnije takmičenje, vodeći računa o dugogodišnjoj tradiciji njegovanja košarke kao jednog od nacionalnih sportova Crne Gore.

.

Predsjednik je poručio da sadašnji uspjeh Budućnosti nije iznenađujući uzlet, već rezultat dugogodišnjih ulaganja i jasne vizije i strategije, ovog navjećeg klupskog sportskog kolektiva u zemlji.

Izvršni direktor Eurolige Bartomeu, zahvalio je Đukanoviću na prijemu, ali i na njegovom dugogodišnjem ličnom doprinosu razvoju košarke u Crnoj Gori.

Bartomeu je istakao da je zadivljen činjenicom da jedna mala zemlja kao što je Crna Gora može imati respektabilne timove na klupskom i reprezentativnom nivou.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor