PROTEST U PODGORICI

“Naše šetnje su maraton do cilja”

Peti protest protiv vlasti, pod nazivom “Odupri se – 97 hiljada”, održan je danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Organizatori su pozvali na, kako su saopštili, oslobađanje Crne Gore i njenih institucija.

Jedan od organizatora, Džemal Perović, ocijenio je da demonstranti nepogriješivo znaju šta žele i kako će doći do slobode.

“Ima li danas većeg patriotizma, nego zaustaviti pljačku državnih resursa. Možemo li se ujediniti protiv pljačkaša?”, pitao je Perović.

On je poručio da su demonstranti na ulicu došli po istinsku pravdu i da hoće da žive dostojanstveno.

“Sve ste otuđili, imate novac, ali nas nećete kupiti, vi držite vlast trideset godina, ali mi smo država”, poručio je Perović.

Perović govori na protestu (rtcg.me)

“Protest treba da protekne mirno, zato čuvajmo jedni druge protiv onih koji o nama ne brinu. I među uniformisanim pripadnicima policije ima nezadovoljnih. Naše protestne šetnje su maraton, kojim ćemo doći do cilja i bićemo strpljivi do kraja”, saopštio je Slavisa Grubiša.

Profesor Goran Marinović je ocijenio da je vlast građane svela na puko preživljavanje.

“Vjerujem da Crna Gora moŽe biti jedinstven primjer održivog društva, nažalost zbog nakaradne vlasti daleko smo od toga. Ali nakon ovoga večeras smo svakako bliže”, poručio je Marinović.

Grubiša govori na protestu (rtcg.me)

Profesor Petar Glendža je ocijenio da vlast donosi pogrešne odluke bez ikakve odgovornosti. Demonstranti su i odali poštu propalim preduzećima koja su nekada hranila građane Crne Gore.

Demonstranti su zatim krenuli u najavljenu šetnju Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

Demonstranti su, na prethodnim protestima, saopštili da traže ostavke predsjednika države, Vlade, čelnika tužilaštva i ASK, kao i direktora i Savjeta Javnog servisa.

Izvor: RTCG