U međunarodnoj policijskoj akciji na teritoriji Albanije, uhapšen je crnogorski državljanin zbog krivičnog djela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou, i krivičnog djela pranje novca, za koje ga terete pravosudni organi Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije juče su realizovali međunarodnu policijsku akciju koja je u našoj državi vođena pod kodnim nazivom „Tranzit“, a u Sjedinjenim Američkim Državama kao operacija „Detroit“.

“Ovaj predmet je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom, sprovođen više mjeseci kroz kontinuiranu saradnju sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika – DEA”, saopšteno je iz Uprave policije.

U pograničnom dijelu, na teritoriji Republike Albanije, po prelasku državne granice iz pravca Crne Gore, agenti DEA i pripadnici albanske policije lišili su slobode crnogorskog državljanina.

“On je lišen slobode zbog krivičnog djela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou, i krivičnog djela pranje novca, za koje ga terete pravosudni organi Sjedinjenih Američkih Država. U koordinisanoj akciji, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, istovremeno su na teritoriji Tuzi izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje koristi ovo lice, u cilju pronalaska predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u SAD, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog sklanjanja ili uništenja”, saopštila je policija.

U saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u toku je, kako navode, preduzimanje daljih mjera i radnji na ovom predmetu.

Izvor:RTCG