Neophodno je u što kraćem roku izglasati izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim bi najniža isplaćena penzija iznosila makar 200 eura, kazali su iz Radničke partije.

“Podatak da skoro 17.000 penzionera u Crnoj Gori prima penziju od 147 eura, i da svaki treći penzioner ili njih skoro 38.000 živi od penzije koja je niža od 200 eura je više nego alarmantan i treba da svakog dana služi kao podsjetnik vlasti da ovakva situacija mora neminovno da se promijeni. Penzioneri kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva već predugo vremena na margini društva i što je više nego porazno većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe”, navodi se iz Radničke partije.

Smatraju da je neophodno u što kraćem roku izglasati izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim bi najniža isplaćena penzija iznosila makar 200 eura.

Penzioneri kao najranjivija kategorija stanovništva, kažu, moraju imati poseban tretman države, i smatraju da je to najmanje što možemo učini za njih.

“Vrijeme je da u Crnoj Gori krene proces reformi kojim će se o svakom građaninu vodiiti računa jednako. Cilj je stvaranje društva jednakih šansi, otvaranje novih radnih mjesta, posebna briga kroz razne programe o najranjivijim kategorijama stanovništva. Jer samo zadovoljan građani je garant prosperiteta društva i odlika jake države”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG