Nadležne gradske službe saniraju posljedice nevremena

Ekipe gradskih preduzeća prate stanje na terenu i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom.
Jak vjetar je nanio štetu zelenim fondu pa su ekipe Zelenila uklonile polomljena stabla i grane u Ulici Velimira Terzića, a biće uklonjene i grane drveća u Ulici Vasa Raičkovića i na Bulevaru Save Kovačevića, kao i jedno stablo na Bulevaru Revolucije. Kako navode iz PG Biro ekipe su intervenisale u Hercegovačkoj ulici i na Trgu nezavisnosti odakle je uklonjeno po jedno oboreno stablo. Dežurne ekipe su konstantno na terenu i nastaviće sa aktivnostima na uklanjanju polomljenih grana i stabala kako bi omogućile redovno i nesmetano funkcionisanje u gradu.
– Ekipe  Ćistoće čiste saobraćajnice, odnosno uklanjaju polomljene grane i opalo lišće. Vraćaju na predviđeno mjesto velikog broja kontejnera i korpi koji su usljed jakih udara vjetra pomjereni. Nevrijeme je prouzrokovalo i štete na javnoj i dekorativnoj rasvjeti, bilbordima i semaforskoj signalizaciji na čijoj se sanaciji takođe intenzivno radi. Kako bi spriječili dodatna oštećenja i povrede građana, ekipe Komunalnih usluga saniraju oštećene novogodišnjie ukrase i pokidane sajelice, a na više lokacija sanirani su i stubovi semaforske signalizacije, kao i pokidani kablovi javne rasvjete – saopštili su iz PG Biro.
Apeluje se da tokom nevremena građani izbjegavaju parkiranje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, kako bi se izbjegle sve eventualne negativne posljedice, kao i kretanje pješaka parkovskim površinama i ispod drvoreda u cilju njihove veće sigurnosti i bezbjednosti.
Izvor: dan.co.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor