Najbolji španski teniser Rafael Nadal rekao je da će Novak Đoković i Endi Mari prevazići trenutnu krizu u formi i zaigrati kao prošle godine.

Uprkos osvajanju Dubaija po prvi put u karijeri, Mari je od početka godine bio povrijeđen i u lošoj formi, slično kao i srpski igrač.

Britanac kaže da je bolje trebalo da planira odmor u gustom rasporedu između turnira nakon što je postao najbolji teniser na svetu.

Mari nije dolazio do finala ni u Monte Karlu ni u Barseloni. S druge strane, Novak ove godine ima skor 14-4, posle pobjede u Dohi je ispao u drugom kolu Australian Opena, a gubio je i u Meksiku i Monte Karlu.

Osvajač titula u Monaku i Barseloni, Rafael Nadal nema sumnju da je to samo privremeno.

“Oni će ponovo biti na svom najboljem nivou. Ako su broj 1 i broj 2, sigurno postoji razlog. Ako se to ne desi na narednim turnirima, desiće se na onim posle njih, a ako ne ni tada, onda kasnije u toku sezone. Nažalost po mene, vratiće se oni vrlo brzo.” rekao je Nadal za Tennis World USA.

Španac je ove godine igrao u pet finala, a još uvek je neporažen na šljaci.

“Srećan sam zbog dvije titule posle dvije dobre nedelje, sada treniram da budem u najboljoj formi u Madridu, Rimu i Parizu. Ide mi dobro i cilj mi je da održim visok nivo igre. Želim da se borim za osvajanje Rolan Garosa, tamo može svašta da se desi. Međutim, pobjede u Monte Karlu i Barseloni su mi u ovom trenutku i više nego dovoljne.” zaključio je Nadal.