Nacionalna konferencija Montenegro Creative Forum 8. i 9. oktobra u Podgorici

Nacionalna konferencija „Montenegro Creative Forum: A Step Forward“ biće održana u Podgorici osmog i devetog oktobra, u organizaciji Ministarstva kulture i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa British Council.

Događaj koji će okupiti brojne domaće i inostrane učesnike, biće simbolično održan u zgradi budućeg Muzičkog centra Crne Gore (nekadašnji Dom vojske), čime će biti najavljeno i predstojeće otvaranje tog objekta.

Tokom trajanja konferencije, posjetioci će moći da isprate pet panel diskusija, obraćanja brojnih gostiju iz oblasti umjetnosti i kreativnih industrija, te više različitih radionica.

Među učesnicima biće najznačajniji crnogorski stvaraoci, ali i više značajnih autora iz inostranstva.

Ključni cilj konferencije jeste da u interaktivnim formama budu razmotrene perspektive Crne Gore u oblastima kinematografije, muzike, likovne umjetnosti, kreativnih industrija i novih medija, te festivalsko – koncertnih djelatnosti. Izuzev stavova crnogorskih umjetnika, odnosno djelatnika iz različitih oblasti stvaralaštva, tokom konferencije će biti predstavljena i iskustva drugih zemalja.

Lista učesnika biće objavljena tokom predstojećih dana.

Izvor: CDM