Naredba o dopuni seta mjera već je objavljena u Službenom listu, i obuhvata sljedeće:

– zabrana ulaska strancima (osim onima sa boravkom u CG i osim za promet robe);

– obavezna samoizolacija putnika iz inostranstva;

– zabrana pružanja ugostiteljskih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste;

– zatvaranje disko i noćnih klubova, kafića, kafana, kafeterija, restorana, barova, dječjih igraonica, fitnes centara, kazina, kladionica i kockarnica;

– ogrančenje broja kupaca – max 50 u objektu, a na pijacama i tržnicama max 100;

Kako je na konferenciji kazao potpredsjenik Vlade Crne Gore Milutin Simović, ove mjere su privremenog karaktera, i važiće narednih 15 dana.

“U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu korona virus, a kada ga registrujemo da spriječimo njegovo širenje. Crna Gora s pažnjom prati i analizira iskustva drugih i traži najbolja rješenja”, istakao je Simović.

Prema najnovijim pdoacima Instituta za javno zdravlje (IJZ)u Crnoj Gori još uvijek nema registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Do sada je testirano 88 osoba, i svi rezultati su bili negativni.

REGION

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, uveo je sinoć vanredno stanje u toj zemlji. U Srbiji je do sada registrovani 55 slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

“Naši stariji su izgradili naša sela, puteve i pruge, a danas su oni napadnuti prije svega i moramo sve da uradimo da pomognemo tim divnim ljudma”, poručio je Vučić.

A ohrabrujuće vijesti stižu iz Hrvatske.

Naime, kako je saopšteno, treća osoba je izliječena od koronavirusa, nakon dvojice blizanaca, koji su bili prvooboljeli. Nakon što bude otpušten kući, muškarac će 15 dana biti u samoizolaciji.

Izvor:CDM