Na mostu na Đurđevića Tari, održana je deveta po redu manifestacija „Mostovi spajaju ljude“. Događaj je okupio brojne učesnike i posjetioce.

Mostovi i spajaju i obale i ljude. I ovaj put na istom mostu su se našli sjever i jug Crne Gore, domaćini i gosti, prolaznici i putnici namjernici, kazao je između ostalog inicijator ove manifestacije Milutin Kljajević iz NVO „Tara“. Pored NVO „Tara“ organizatori ove manifestacije  TO Pljevlja, Nacionalna TO, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, opština Žabljak i Vlada Crne Gore, a prisutnima su se obratili Vanja Krgović direktorica Turističke organizacije Žabljak i Dragiša Sokić direktor TO Pljevlja. Manifestaciju je zvanično otvorio Mersudin halilović sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

U kulturno umjetničkom djelu programa nastupili su i dječji ansambl  KUD Boka iz  Tivta, pobjednica takmičenja Crna Gora u ritmu Evrope, Rezeda Valejeva, recuitatorka Viktorija Samardžić,aforističar Vladislav Vlahović i pjesnici Vesna Oborina, Momir Dragović i Vjera Bojanić. Program je vodila Milena Vojinović.

Festivalom Mostovi spajaju ljude oživljena je tradicija okupljanja oko mosta koja je dugi niz godina bila zaboravljena. Festival će trajati još dugo, dugo, sve dok bude prijatelja i veza koje spajaju ljude.Domaćin je najavio novo druženje u isto vrijeme, na istom mjesti i naredne godine.

Izvor:PV portal