Na MOSI – igrama u Pljevljima, jučerašnji dan bio je uspješan za beranske sportiste.

Prve medalje, najsjajnije, za naš grad osvojili su strijelci u ekipnoj i  Nemanja Obradović u pojedinačnoj konkurenciji.

Veliki uspjeh strijelaca, koji su odbranili titulu prvaka Igara osvojenu prošle godine na MOSI igrama u Rogatici, još je veći ako se ima u vidu da ni ekipno, ni pojedinačan rezultat Obradovića, nijesu najbolji ostvareni njihovi rezultati, što samo potvrđuje njihov kvalitet.

U konkurenciji atletičara Kristijan Matković je u disciplini troskok, sa preskočenih 14 metara, osvojio zlatnu medalju, čime je ponovio prošlogodišnji uspjeh sa Mosi igara u Rogatici.Odličan rezultat je ostvario i Stefan Kolić u disciplini skok u vis, osvojivši treće mjesto. Kolić je već u prvoj seriji, sa preskočenih 185 centimetara, zauzeo treće mjesto i tu poziciju je uspio da odbrani do kraja takmičenja.

Što se tiče nastupa ostalih beranskih sportista, treba reći da su rukometaši dobro otvorili takmičenje, pobijedivši u prvom kolu ekipu Mojkovca (22:17), a uspješni su bili i fudbaleri koji su u malom fudbalu bili bolji od Kolašina kojeg su savladali sa 2:0.

Danas, trećeg dana MOSI igara, nastavljaju se borbe za medalje. Nakon uspjeha strijelaca, zlatne medalje se očekuju u ovoj discipline u ženskoj konkurenciji, jer beranske takmičarke slove za favorite.

Izvor:Radio Berane