Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja ogromne su gužve, putnici čekaju satima da bi ušli u tu susjednu zemlju, pišu srpski mediji.

   Na crnogorskoj strani nema većih problema (foto: rtcg.me)

Reporter “Blica” sa lica mjesta prenosi da je kolona duga više od tri kilometra, čekanje u redovima traje više od dva sata, a desilo se i nekoliko incidenata.

“Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će, iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos”, navodi on.

Reporter “Blica” kaže da je bilo i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija.

“Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama prepriječili put, kako bi ih blokirali i “naučili pameti”, navodi on.

Sa srpske strane jutros je radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogorskoj strani, rekao je reporter “Blica”.

“Kako smo čuli, i srpska i crnogorska policija, kada su vidjele šta se napravilo na granicama, počeli su da puštaju vozola maltene bez ikakve provjere”, izjavio je on.

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuje pojačan saobraćaj, posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se savjetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Putnički automobili na izlazu iz Srbije najviše čekaju na graničnom prelazu Gostun prema Crnoj Gori gdje su zadržavanja i do dva sata, saopštila je danas Uprava granične policije Srbije.

AMSS savjetuje da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš.

Reporter agencije Beta javio je da su rano jutros na graničnom prelazu Brodarevo prema Crnoj Gori autobusi čekali više od dva sata na izlazak iz Srbije.

Izvor:RTCG