Sagovornik iz policije je rekao da je po prijavi izvršen uviđaj i da ima tragova koji govore da je jedna od porodičnih grobnica obijena

Na Romskom groblju u Beranama ponovo su obijene dvije grobnice, a policija čeka vlasnika da dođe iz Njemačke kako bi provjerili da li je iz tih grobnica nešto otuđeno.

Sagovornik iz policije je rekao da je po prijavi izvršen uviđaj i da ima tragova koji govore da je jedna od porodičnih grobnica obijena.

„Tragovi da se nešto tamo radilo postoje, ali da bi znali da li je nešto otuđeno, možemo znati samo kada dođe vlasnik grobnice da nam kaže da li je bilo nekih dragocjenosti i tada ćemo znati da li su otuđene“ – rekao je taj sagovornik.

Vijestima se i ovog puta iz Njemačke javio Halem Selimović koji je ispričao da je obijena grobnica njegove sestre od tetke Ifete Selimović.

„Njen suprug Orhan živi ovdje u Njemačkoj, i mi ćemo doći zajedno sljedeće sedmice u Crnu Goru da zajedno sa policijom pogledamo šta je nestalo. Nama je javljeno da je ponovo obijena i grobnica moje sestre Kumrije, koja je već jednom obijena“ – rekao je Selimović.

Skrnavljenje i provala grobnice njegove rođene sestre dogodila se u novembru prošle godine, i policija je tada saopštila Vijestima da je na tragu počiniocima.

Sagovornik iz policije je rekao da su pronađeni određeni predmeti i da su poslati na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgrad, radi izuzimanja tragova.

Tada je iz policije rečeno da je izvršen i pretres kuća nekoliko osoba, da je predmet u radu i trude da obezbijede materijalne dokaze.

Halem Selimović objašnjava da su lopovi to učinili tako što nisu oštetili grobnice spolja, već su ih otkopali i iz grobnica ukrali zlato i druge dragocjenosti sa kojima se, po romskom običaju, umrli sahranjuju.

„Bilo je tu dosta dragocjenosti. Naši običaji su takvi da umrle sahranjujemo sa onim što su voljeli da nose“ – objasnio je Selimović.

Izvor: Dan