Nijesmo dugo čekali da nova cetinjska lokalna uprava na djelu pokaže svoju “čvrstu riješenost” da samostalno donosi odluke, da se o sudbini Cetinja odlučuje na Cetinju: nakon Miomira Migoše i Slavoljuba Miga Stijepovića, novi gradonačelnik Cetinja je Ivan Vuković, saopštio je Danilo Mrvaljević, odbornik Demokrata u Skupštini Prijestonice.

“Ako je neko i gajio nadu da će novi gradonačelnik Aleksandar Kašćelan imati snage da se odupre dosadašnjoj matrici vladanja i nezavisno donosi odluke, brzo se razuvjerio. Prvo ga je reketirao cetinjski ogranak SD-a sa jednim jedinim odbornikom, kome je morao isporučiti nekoliko fotelja i direktorskih pozicija, a sada mu vrh DPS-a diktira tempo preko mlađanog Vukovića i stavlja mu do znanja da će se Cetinjem i dalje upravljati iz Podgorice”, navodi Mrvaljević.

Kako dodake, kao primjer “saradnje” Podgorice i Cetinja navode bulevar kroz Donju Goricu.

“Da nije tužno, bilo bi smiješno. Pomenuti bulevar će mnogo više biti od koristi Univerzitetu Donja Gorica, nego Cetinjankama i Cetinjanima, osim ako nijesu mislili da će mladost Cetinja brže stizati u Podgoricu i dalje, bježeći od “ekonomskog buma” i “vraćanja staroga sjaja” prijestonici u režiji DPS-a i njegovih produžnih kablova.

Ovom prilikom bih zamolio gradonačelnika Podgorice, koji je istakao da će kao i do sada davati puni doprinos razvoju Prijestonice, da to više ne čini, jer ako nastave kao do sada niko neće ostati na Cetinju.

A gradonačelnika Cetinja da ubuduće ovakve susrete priređuje u kancelarijama DPS-a, mimo građana Cetinja. Nagledalii smo se mi vaših susreta i “davanja punog doprinosa” za ovih 30 godina.

Interesantna je i vrlo znakovita i fotografija sa ovog “istorijskog” susreta – u čaši ispred Kašćelana nema vode”, zaključuje Mrvaljević.