Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 16. do 17. jula pokazali su da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.


    Foto: JPMD

Kako su saopštili iz Morskog dobra analiza je pokazala da je na 98 odsto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 2 odsto kupališta bio K2 klase.

“Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1. Od ukupno 13 lokacija u opštini Bar na kojima se prati kvalitet vode, na njih 12 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta”, saopšteno je iz JPMD.

Slična situacija je bila i u opštini Budva.

“U Budvi je na 25 lokacija voda bila kvaliteta K1, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta. Kada je u pitanju Bokokotorski zaliv, u Tivtu je voda bila odličnog kavliteta na svih 9 kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o kvalitetu vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale odličan kvalitet K1 na svim lokacijama uzorkovanja, tj. na ukupno 21 kupalište.

izvor: rtcg.me