EKONOMIJA

Montenegro Airlines uveo novu liniju do Hanovera

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) od nedjelje 31. marta počinje ljetnji red letjenja, a novine su direktni letovi za Hanover od 2. maja, te dostupnost brojnih gradova u Italiji i Evropi kroz saradnju sa kompanijom Alitalia, pišu Dnevne novine.

Kao i za sve svjetske aviokompanije, novi raspored sa više letova ka svim destinacijama važi do 26. oktobra, a biće ponovo uvedene linije ka Londonu, Lionu, Kopenhagenu, Diseldorfu, Sankt Peterburgu, Lajpcigu i Minhenu.

“Prvi ovosezonski let planiran je za 2. maj i saobraćaće se dva puta sedmično do 24. oktobra”, precizirali su iz MA.

Najveći broj letova i dalje je prema Beogradu 37 sedmično iz Podgorice i Tivta, zatim prema Moskvi Parizu, Cirihu, Beču, Frankfurtu i Ljubljani.

Redovne rotacije od 6. aprila su za Dizeldorf i Lion, od 7. aprila do Lajpciga i Minhena, od 17. aprila za London, 30. aprila prema Sankt Peterburgu, a od 4. maja do Kopenhagena. MA najavljuje i čarter letove ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Tel Avivu, Lincu, Gracu i Klagenfurtu, ali i Ostravu, Ren, Dol i La Rošel.

Zahvaljujući code-share ugovorima sa italijanskim prevoznikom Alitalia, Crna Gora će biti svakodnevno povezana s Rimom, a preko njega i linijama do Milana, Napulja, Firence, Bolonje, Pize, Barija, Torina, Venecije, Đenove, te Amsterdama, Nice, Ženeve, Ciriha, Malte, Malage, Barselone i Madrida. Takođe, MA putnicima pruža mogućnost putovanja preko Beograda do značajnih centara Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Amerike.

Letove će realizovati tri aviona tipa Embraer 195, dva Fokera 100 i jedan koji će biti iznajmljen, kako bi ukupan broj sjedišta u floti ovog ljeta bio oko 700.