BIJELO POLjE – Mladi na sjeveru Crne Gore se nalaze u jako teškoj situaciji, kazala je Džejla Alihodžić dugogodišnja omladinska aktivistkinja iz Bijelog Polja,koja pohađa Medicinsku školu u Beranama i koja je i koordinatorka u klubu mladih nevladine organizacije „Euromost”.

Očigledno da se nastavlja diskriminacija sjevera Crne Gore i da mladi sa sjeveru nikoga ne interesuju, a svi zaboravljaju da su mladi upravo ti od kojih zavisi budućnost. Ono što sigurno nećemo dozvoliti da nas neko ignoriše i navodi na odlazak, da nam govori da samo ćutimo i da nemamo pravo glasa- ističe Alihodžić i pita, da li se iko zapita šta mladima na sjeveru nedostaje, kako će školu završiti, kako prolaze kroz nastalu situaciju povodom virusa Kovid -19.

-Jednostavno kao da ne postojimo.Niti se iko interesuje na lokalnom nivou, niti na državnom, a od svih samo čujemo, da se i jedni i drugi brinu za našu budućnost. Zato želimo još jednom apelovati da se počnu rješavati svi probleme sa kojim se susreću i mladi na sjeveru Crne Gore- poručila je Alihodžić.

Željko Bolević iz Murina, koji je student Elektrotehničkog fakluteta, takođe ističe da se mladi na sjeveru nalaze u jako teškoj situaciji.

-Sa svih strana čujemo poruke zabrinutosti za nas, a niko ne preduzima ništa konkretno. Takav odnos prema mladima sa sjevra postoji već godinama unazad. Mlade ne interesuju nikakve podjele, interesuje ih kako će stvoriti bolju budućnost za sebe,svoju porodicu,svoju državu. Zato još jednom pozivamo donosioce odluka i na lokalnom i na državnom nivou, da ozbiljno shvate situaciju i probleme mladih na sjeveru. Na sjeveru će ostati samo naši roditelji da žive, ako se nešto pod hitno ne preduzme – naglasio je Bolević.

Izvor: Dan