Mještani nezadovoljni intenzitetom radova na putu od mjesta Lozna Luka do Bistrice

Preko stotinu mještana Bistrice blokirali su danas magistralni put Bijelo Polje – Beograd kod mosta u Gubavču zbog, kako su kazali, nezadovoljstva intenzitetom radova na putu od mjesta Lozna Luka do Bistrice i do Vizitornog centra.

Put je dio Vladinog projekta turističke valorizacije Đalovića klisura.

Kažu da im ogroman problem predstvalja makadamski put zbog kojih im je usporeno kretanje automobila, ali i da put koji nije završen stvara ogromnu prašinu i onemogućava normalno funkcionisanje.

Mještani Bistrice pozvali su investitora – Upravu za javne radove da završe radove na putu u Bistrici što prije, jer će u suprotnom nastaviti sa blokadom koja će trajati duže.

– Ovo je za nas bilo prosto neizdrživo. Molili smo i kumili da nešto urade. Apelovali na lokalne i državne ustanove i institucije. Govorili da su nam čak i životi, odnosno naše zdravlje ozbiljno ugroženi. da nam je imovina ugržena, jer su nam imanja puna prašine. Da nam ovdje nema života na ovaj način.kao da su istričanio osuđeni na probleme. Ali sve je bhilo uzalud. Oglušili su se o naše pozive – kaže jedan od Bistričana Nikola Milićević.

Dodaje da su uputili juče zahtjev da se sve uradi što prije i da radovi se nastaljve i završe u najbržem mogućem roku.

-Zamislite da već nedelju dana se niša ne radi. Stalo se sa radovima a nama muke pa muke.Nema nikoga. Ni izvođača ni investitora. Kažu nema sredstava da nastave sa radovima. Istina, to neće zvaničnmo da kažu. Zato mi pozivamo Vladu Crne Gore da ukoliko je to tačno, nađu sredstva da se ovaj posao završi i put dovede u ispravno stanje- kažu mještani Bistrice, dodajući da ukoliko se sve ne završi brzo biće radikalniji protest.

 

Izvor: DAN