Mjesec zaštite od požara“ u opštinama Gusinje i Plav

0
137

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a i službe zaštite i spašavanja, sjutra 1. juna 2017. godine, u Gusinju, dijeliće letke i razgovarati sa građanima o smanjenju rizika i preventivnom djelovanju u slučaju požara. Aktivnosti će se odigravati ispred zgrade opštine sa početkom u 12:00 časova.

Dan kasnije, 2. juna 2017. godine, aktivnosti će biti organizovane u Plavu ispred zgrade opštine sa početkom u 11:00 časova.

Tokom kampanje građanima će biti ukazano, između ostalog, na važnost preventivnog djelovanja na smanjenju rizika od svih vrsta požara, kao i na značaj zaštite šuma od požara, a kroz promotivni materijal građani će imati priliku da se upoznaju sa bezbjednosnim uputstvima kako se treba ponašati u slučaju prije, za vrijeme i nakon požara.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a započeo je 4. maja sa kampanjom „Mjesec zaštite od požara“, koja se realizuje u okviru „SVAROG 2017“ projekta, i u narednom periodu biće organizovana u svim opštinama u Crnoj Gori