SELEKTOR ZADOVOLJAN PRED START PRIPREMA ZA MUNDOBASKET

Mitrović: Svi su se odazvali pozivu u nacionalni tim, zbog toga sam izuzetno srećan

Najiščekivanije sportsko pitanje ljeta u našoj zemlji konačno je riješeno i to na najbolji mogući način.

Nikola Vučević se odazvao pozivu i igraće za Crnu Goru za Svjetskom prvenstvu u košarci u Kini. Sjajna vijest obradovala je sve navijače, ali selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović još jednom je pokazao da mu je uvijek na prvom mjestu tim.

“Svi igrači sa prvobitnog spiska su se odazvali, niko nije otkazao i zato sam izuzetno srećan. I Bojan Dubljević i Nikola Ivanović, Blagota Sekulić, Nikola Vučević…”, poručio je za Dnevne novine Mitrović.

Selektor Crne Gore sada na miru može da čeka start priprema za Mundobasket.

“Krećemo 25. jula i već tada bismo trebali svi da budemo na okupu, ali nije isključeno da neko od igrača počne kasnije”, istakao je Mitrović.

Stručnjak koji je nedavno sa Asvelom pokorio Francusku otkrio je i kako će otprilike izgledati period do početka Svjetskog prvenstva.

“Grubi plan priprema postoji, a o svemu ćemo detaljnije kada se okupimo”, rekao je Mitrović.

“Od 25. jula do 1. avgusta radićemo u Podgorici, nakon toga dvije sedmice smo u Kolašinu, a onda slijede turniri Lionu i Kini. Uglavnom, odigraćemo sedam prijateljskih mečeva do početka Svjetskog prvenstva”.

Selektor je još jednom potencirao…

“Svi su zdravi, svi treniraju i rade individualno, ali o svemu možemo da pričamo kad se okupimo. Biće mi bitna ta prva nedjelja da vidim koliko su igrači fizički spremni”.

Crna Gora će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom. Posebna atrakcija biće “heleni” sa najboljim igračem NBA lige Janisom Adetokumbom?

“I sa njim i bez njega Grci su apsolutni favoriti naše grupe, a mi ostali smo tu negdje”, nema dilemu Mitrović. “Sa Brazilom ćemo igrati u Lionu, ali jasno je da nećemo otkrivati dobre stvari ni mi ni oni”.

U današnjem sportu teško da se nešto može sakriti…

“Sve rivale ćemo skenirati i mislim da tu ne može biti previše tajni. Sve se u suštini zna, ali detaljnije o rivalima možemo da pričamo kad budu konačni spiskovi za Mundobasket”, zaključio je Mitrović.

Izvor: Dnevne novine