Ministarstvo odbrane organizuje ,,Građanski sat“ u Bijelom Polju

Ministarstvo odbrane u srijedu 29. maja organizovaće ,,Građanski  sat“ u velikoj Skupštinskoj sali Opštine Bijelo Polje u 10 časova. Cilj je da ,, Građanskom satu“ prisustvuje što veći broj mladih.

Građani Bijelog Polja kroz neposrednu komunikaciju sa predstavnicima Ministarstva odbrane imaće priliku da pitaju i da se informišu o dobrovoljnom služenju vojnog roka, zapošljavanju, projektima za mlade, rodnoj ravnopravnosti i obrazovanju na inostranim vojnim akademijama.

Koristeći se raznim mehanizmima, trudimo se da Vojsku Crne Gore pribilžimo građanima, povećamo stepen informisanosti o njenoj ulozi i značaju, kao i da mladima predočimo prednosti vojnog poziva.

U cilju što uspješnijeg ostvarivanja strateških ciljeva Ministarstva odbrane iz dijela ljudskih resursa i same promocije Vojske Crne Gore, samatramo da je neophodno proširiti saradnju sa lokalnim samoupravama. Samo participacijom svih društveno odgovornih elemenata na ovim važnom projektu možemo doprinijeti  kadrovskom razvoju Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.