Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) neće odustati od uklanjanja nedovršene krstionice na Ostrvu cvijeća, saznaje nezvanično Standard iz više izvora iz tog ministarstva.

MORT čeka izvještaj inspektora Dragana Zejaka koji je danas bio na licu mjesta, da bi odlučili koje će dalje korake preduzeti.

Zejak je danas došao do manastira Miholjska prevlaka, na čijem je imanju izgrađena krstionica, nakon čega je konstatovao da “sveštenstvo i vjernici ne dozvoljavaju da se krstionica ukloni”.

Zejak je kratko razgovarao sa sveštenikom Mijajlom Backovićem, nakon čega je otišao.

Kako saznaje Standard, inspektor Zejak će danas sačiniti izvještaj sa lica mjesta, nakon čega će MORT odlučiti o daljim koracima. Kako saznajemo iz više izvora, od rušenja krstionice se neće odustajati.

I dok se očekuje zvanični odgovor iz MORT-a, vjernici i sveštenici manastira Miholjska prevlaka smislili su plan kako da brane krstionicu od novih pokušaja njenog rušenja.

Plan je, kako je okupljene vjernike instruisao otac Mijajlo, da grupa od nekoliko ljudi po smjenama dežura kod krstionice i da upozori ostale, ako inspekcija pokuša da preduzme neke akcije.

Za danas u 17 sati zakazana je “večernja liturgija” nakon čega će druga grupa vjernika preuzeti smjenu. Za sad nije poznato da li će, i šta nadležni preduzeti po pitanju krstionice i da li će se danas vraćati da obave uklanjanje.

izvor: standard.co.me