Policija Republike Hrvatske uhapsila je državljanina Crne Gore Miloša Radonjića po potjernici podgoričkog Interpola, saopšteno je iz Uprave policije. Prema prvim neslužbenim informacijama uhapšen je zbog falsifikovanja dokumenata.

Radonjić je uhapšen u četvrtak u Slavonskom Brodu u hotelu u kojem je odsjeo, saznaju Vijesti.hr. Navodno je pomoću lažnih dokumenata predao zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci. Priveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu gdje mu je u petak određen istražni zatvor. Kasnije se ispostavilo da je za njim u Crnoj Gori raspisana potjernica.

“M.R. (33) iz Kotora, kojeg potražuje naša policija međunarodnom potjernicom, je lišen slobode u Republici Hrvatskoj. U Crnoj Gori je od strane NCB Interpol Podgorica, po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, za ovim licem raspisana međunarodna potjernica radi obezbjeđenja njegovog prisustva  u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, kako se navodi, Radonjić on se potražuje i radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kotoru zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako pišu Vijesti.hr bio je u Požegi u istražnom zatvoru pod zaštitom specijalaca i odakle bi trebalo da bude prevezen u drugi zatvor u Hrvatskoj.

Inače, Kotoranin Miloš Radonjić je, navodno, visokopozicionirani član takozvanog zloglasnog kavačkog klana i dosad je preživio već četiri pokušaja atentata.

izvor: Vijesti.hr

Podeli
Predhodni članakBenzin skuplji od ponoći
Sledeći članakOboren rekord na Sozini