Vlasnik farme koza “Miljanić” Radivoje Miljanić, koja je prije desetak dana u potpunosti uništena u požaru, kazao je da je do danas na račun obnove farme uplaćeno 23.952 eura pomoći.

“Do danas je podršku uplatilo 56 pravnih i fizičkih lica u ukupnom iznosu od 23.952eura od čega je CBCG uplatila 6.000 eura, MI Goranović 5.000 eura, Stadion 5.000 eura, Fond Marko Miljanov Kuči 5.700 eura”, naveo je Miljanić.

On je kazao da od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao ni od EPCG do danas nijesu dobili nikakvu podršku.

“Opština Nikšić do danas je pomogla na način sto su poslali svoju mehanizaciju na dan čišćenja objekata od požara”, dodao je Miljanić.

Miljanić se zahvalio svima na ukazanoj podršci i pomoći.

“Svima se najsrdačnije zahvaljujemo na podršci i pomoći kao i svim ljudima dobre volje koji su nas zvali i dali ljudsku podršku”, zaključio je Radivoje Rašo Miljanić.

Podsjećamo, farma koza Miljanić je u potpunosti uništena u požaru kada je sagorela štala površine 800 kvadrata, u kojoj je bilo oko 300 koza sa jaradima i oko 2.500 bala sijen.

 

Izvor: Rtcg