Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv Marka Milačića zbog paljenja zastave NATO-a na javnom mjestu.

“Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti koje se odnose na stabilno održavanje javnog reda i mira, nadležnom sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica koje je na Trgu nezavisnosti zapalilo zastavu NATO-a“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako pojašnjavaju, službenici podgoričke policije su danas Sudu za prekršaje u podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv M.M. (34) koji je, četvrtog aprila, na Trgu nezavisnosti u Podgorici zapalio zastavu NATO-a.

„Time je M.M. počinio prekršaj uznemiravanje građana paljenjem predmeta na javnom mjestu iz čl. 16 Zakona o javnom redu i miru“, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je navela i da je od M.M. je u prostorijama CB Podgorica danas uzeta izjava na okolnosti događaja, nakon čega je pušten bez zadržavanja.

Milačić, nakon saslušanja u policiji zbog paljenja NATO zastave, kazao je da je Alijansa “nama palila zemlju”, a da je on njima zapalio zastavu.

izvor: rtcg.me