Vlada Crne Gore će sprovesti sve potrebne aktivnosti kako bi se sportska dvorana u Kolašinu i Dom mladih, koji se nalaze na lokaciji Lug, u neposrednoj blizini buduće sportske zone u Kolašinu, stavili u punu funkciju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako je navedeno, ovo je dogovoreno prilikom nedavne zajedničke posjete ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i poslanika u Skupštini Crne Gore Vladimira Martinovića ovoj opštini.

Sportska dvorana je nedavno rekonstruisana, ali je fasada zapuštena i neophodna su dalja investiciona ulaganja kako bi se omogućila adekvatna  upotreba ovog objekta i iskoristili svi prostorni kapaciteti, dodaje se u saopštenju.

Dom mladih je, kako navode, gorući problem koji osim rekonstrukcije i investicionih ulaganja zahtijeva neophodna rješavanja  pravnog statusa ovog objekta.

“Stavljanjem u punu funkciju Sportske dovorane i Doma mladih, podiže se i vrijednost sportskoj zoni u Kolašinu, kao i druga ulaganja u istoj kako bi se spremno dočekalo održavanje MOSI igara, ali i aktivno radilo na razvoju Kolašina kao centra sportskog turizma.

U tom pravcu, Ministarstvo ekonomskog razvoja iniciraće postupak ispitivanja i utvrđivanja svih činjenica u vezi sa pravnim statusom Doma mladih koji je u državnom vlasništvu, kao i utvrđivanja vrijednosti radova na održavanju i rekonstrukciji, a sve sa ciljem da se kapitalnim budžetom za 2022. godinu opredijele sredstva za adaptaciju i stavljanje u funkciju ovog objekta. Ovim se značajno može unaprijediti sportska ponuda grada i doprinijeti da zajedno sa opremanjem sportske zone Kolašin postane adresa za pripreme sportista, kako na individualnom tako i na klupskom i reprezentativnom nivou”, navedeno je u saopštenju MEK.

Na ovaj način će se, kako dodaju, pokazati odgovoran odnos prema onim objektima koji su od velikog značaja a bili su dugogodišnja nebriga prethodne vlasti.

Poslanik Vladimir Martinović je ukazao ministru Milatoviću na veliki potencijal za razvoj sportske infrastrukture i sportskog turizma u Kolašinu, prije svega kroz realizaciju projekta izgradnje  Sportske zone i istakao da će podržati Vladu u naporima da se državni resursi stave u najbolju funkciju.

On je istakao da ga raduje obećanje ministra Milatovića da će se potruditi da kapitalnim budžetom za 2022.godinu budu predviđena sanacija i rešavanje kako pravnog, tako i infrastrukturnog stanja ,,Doma mladih” u Kolašinu.

Martinović je kazao da je nedopustivo da prethodna vlast godinama unazad nije imala sluha za ovakve i slične objekte te da je dopustila da propadaju naočigled svih građana u nedostatku želje za adekvatnom valorizacijom istih.

Ovaj objekat se nalazi uz sportsku dvoranu nadomak sportskih terena, tako da je njegova adaptacija nužna i od velikog značaja za Kolašin.

“Da je ulaganje u razvoj sporta i sportskog turizma dobra investicija za državu, ministru Milatoviću su na licu mjesta potvrdili proslavljeni crnogorski košarkaš, Vlado Šćepanović, i njegov sin Vuk, koji su istakli da je Kolašin idealno mjesto za pripremu sportista. Na taj način bi se osiguralo i da buduće generacije sportista stasavaju i napreduju u Kolašinu, što je nesporan nacionalni interes”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: antenam.net