IDU U AFRIKU

Megan i Hari završavaju Dajaninu misiju

Dobrotvorni i humanitarni rad, kome je pokojna princeza Dajana bila izuzetno predana, nastaviće njen sin i njegova izabranica.

Princ Hari i njegova supruga, vojvotkinja od Saseksa Megan Markl, odlučili su da se posvete nastavku rada prinčeve pokojne majke Dajane.

Naime, kraljevski par je riješio da dovede do kraja Dajaninu misiju u Africi, kojoj je bilo izuzetno posvećena, a koja je podrazumevala razminiranje južnoafričkih država.

Par navodno detaljno planira veliku i dugotrajnu turu po Africi kako bi zajedničkim naporima napokon završili projekat koji je princeza Dajana započela.

Podsetimo, Dajana je Angolu posetila samo nekoliko mjeseci prije svoje tragične smrti 1997. godine u Parizu.

Kraljevska palata, na zahtjev Megan i Harija, trenutno sprovodi detaljnu istragu o bezbjednosti u Angoli kako bi i mali Arči, prvo dijete Harija i Megan, pošao sa njima.

Navodno bi kraljevska turneja trebalo da počne u Malaviju, a nastavila bi se Angolom, Bocvanom i ostalim južnoafričkim državama.

Hariju ovo nije prvi put da ide u Afriku zbog humanitarnog rada. On je već 2013. godine posjetio regiju Angole i tom prilikom svjedočio o razornom dejstvu mina na lokalne zajednice, a posjetio je i bolnice za stradale od nagaznih mina.

Hari je izjavio kako je spreman da “završi majčin posao” i krene njenim stopama put Afrike.

Trenutno se razmišlja o planu da Hari i Markl provedu u Africi najmanje šest mjeseci godišnje.

Izvor: B92