Bivši visoki funkcioner DPS Svetozar Marović i njegova supruga Đorđina podnijeli su krivičnu prijavu protiv Veselina Mujovića ističući da strahuju za svoju i bezbjednost njihovog sina Miloša objavile su danas večernje novosti. Da je po nalogu osnovnog tužioca saslušan pred podgoričkom inspektorima, medijima je potvrdio upravo Mujović koji ističe da je prijava laž koju je osmislio osuđeni šef kriminalne grupe iz Budve.

Mujović objašnjava da u prijavi Marovića piše da im je poslao dva prijeteća pisma i nekoliko telefonskih poruka slične sadržine.

U istom tekstu tvrde da Mujović u Beogradu ima mnogo prijatelja i da je povezan sa nekim generalima koji bi mogli da im naude. Ljudima je bilo više nego neprijatno što su morali da me saslušaju, jer čudno – u prijavi Marovići naglašavaju da su poruke izbrisane, a da su pisma neobjašnjivo nestala – ističe Mujović.

Očigledno je da su me lažno optužili, za razliku od mene koji sam iz Istražnog zatvora svaku prijavu o pretnjama Marovića potkrepio dokazima. Porodici Marović ne prijeti nikakva opasnost od mene, niti sam imao namjeru da bilo kome ugrozim bezbjednost, pa ni njima.

Na pitanje koji je motiv porodice doskorašnjeg funkcionera DPS da ga “lažno prijavi”, Mujović je odgovorio da to čine jer je i pred tužilaštvom i sudom prijavio i dokazao mnoge kriminalne aktivnosti tog Budvanina.

Ranije sam se svakodnevno družio sa nekadašnjim političarem i tada sam pokušao da posredujem kako bi se rešio spor između Marovića i Olivere Ilinčić, oko nekih nekretnina i novčanih potraživanja. Uvidom u tu dokumentaciju, iz koje se vidi da su opljačkali više od 100 miliona evra, utvrdio sam da je reč o teškim krivičnim djelima. Sve sam to predao nadležnima – rekao je Mujović.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić će najkasnije do srijede donijeti odluku o žalbi advokata Zdravka Begovića ili će potvrditi odluku kotorskog suda da se Svetozar Marović odmah javi spuškoj upravi radi izdržavanje zatvorske kazne. Begović je žalbu podneo ističući loše zdravstveno stanje branjenika. Medicinsku dokumentaciju vještačila je ljekarska komisija i utvrdili su da Marović može biti medicinski zbrinut i u Spuž.

večernje NOVOSTI