Marković posjetio Porto Novi: Impresioniran sam, puno mi je srce

Premijer Duško Marković obišao je danas nedavno otvoreni turistički rizort Porto Novi i ocijenio da radovi na jednom od najvećih turističkih kompleksa u regionu dobro napreduju, da će do otvaranja iduće godine biti otvoreno 1.500 radnih mjesta, te da se na djelu potvrđuje Vladina politika da kredibilni investitori poput Azmont Investmentsa donose Crnoj Gori i novac i nova znanja koja su državi potrebna.

“Impresioniran sam onim što sam vidio. Danas mi je i u profesionalnom i u građanskom smislu puno srce jer se stvara jedna nova vrijednost na ovom prostoru koja nije značajna samo za crnogorski turizam, nego i za Crnu Goru u cjelini, za njenu ekonomiju”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, već u ovoj fazi je rizort jedna nova vrijednost za Crnu Goru.

“To je transformaciona vrijednost koja ne donosi samo nova radna mjesta i zaposlenja, već donosi i nešto što je Crnoj Gori neophodno, a to su nova znanja i inovacije i veliko iskustvo- kako naš nepresušan resurs pretvoriti u dobro za državu i građane“, istakao je Marković.

Premijer je čestitao čelniku Azmont Investmentsa Ahmetu Erentoku i kompaniji na čijem je čelu, ocijenivši da će ovaj projekat Crnu Goru učiniti prepoznatljivom ne samo na Mediteranu, nego i širom svijeta.

Rizort u koji je do sada uloženo gotovo pet stotina miliona eura donosi Crnoj Gori i nova zaposlenja i nove tehnologije i znanja o čemu je bilo riječi na sastanku premijera i domaćina.

“I premijer i čelnik Azmont Investmentsa su istakli činjenicu da će Porto Novi na proljeće naredne godine, kada u njemu bude otvoren prvi hotel prestižnog brenda “One & Only“ u Evropi, zapošljavati 450 ljudi u hotelu i 300 u ostalim sadržajima”, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

“Dakle, mimo onoga što će biti angažovanje i zaposlenost u drugim pratećim sadržajima i ugostiteljskim objektima ovdje ćemo imati preko 1.500 zaposlenih”, naveo je Marković.

Naglašava da je za njega posebno važno to što je vidio da realizaciju ovog projekta prate savremena inovativna rješenja koja ne samo da čuvaju crnogorsku obalu i podmorje, nego i unapređuju odnos prema prirodi i okruženju.

“To je potvrda našeg opredjeljenja da sa ovakvim investitorima dolaze znanje i inovacije. Investitor je ovdje primijenio nove tehnologije koje, moglo bi se reći, Crnu Goru uvode u fazu zelene ekonomije što je cilj naše zemlje“, zaključio je Marković.

Rukovodstvo Azmont Investmentsa i Porto Novog informisalo je Markovića da je 1. avgusta rizort počeo da radi i da od tada nijesu imali ni jednu ozbiljniju primjedbu ili žalbu, te da prodaja nekretnina ide dobro i da ih posebno raduje činjenica da je sve više kupaca iz država članica Evropske unije.

To, ocijenio je Ahmet Erentok, pozicionira Crnu Goru na visoko mjesto ekskluzivnih turističkih lokacija.

 “Danas smo imali još jednu posjetu predsjednika Vlade. I zadovoljni smo što vidimo i Vladu i Opštinu – sve zainteresovane strane dolaze da nas posjete u Porto Novom. Jer to mi doživljavamo kao dodatnu podršku i našu dodatnu odgovornost”, naveo je Erentoku.

Dodaje da će, kao što je napomenuo Marković, ponuditi posao stotinama ljudi.

“Ono što radimo, a što je za nas još važnije, je da koristimo u najvećoj mjeri lokalnu radnu snagu. Većina njih, 85 odsto je odavde. Ja pozivam sve ovdje sve zainteresovane strane da nam se priključe i budu još proaktivniji kako bismo završili ovaj projekat. Jer kada budemo završili ovaj projekat, vjerujte mi, svi u Crnoj Gori će biti ponosni na sebe i na Crnu Goru jer može da pokaže svijetu kakav projekat možemo da izvedemo”, zaključio je Erentoku.

Izvor: CDM