Marković: Obećali smo da će se Plav promijeniti, u toku radovi vrijedni šest miliona eura

Premijer Duško Marković boravio je danas u posjeti Opštini Plav gdje je saopštio da su u ovom trenutku na teritoriji te opštine u toku radovi vrijedni šest miliona eura. Naglasio je da Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj sjevernog regiona nema posebne prioritete nego joj je u fokusu cio sjever. Vjeruje da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta.

Foto: Vlada Crne Gore

“Ovdje sam bio u martu, i imao sastanak sa predsjednikom Opštine i njegovim timom. Napravili smo tada analizu onoga što se dešava u Plavu koje ne prati samo njihova potreba za razvoj i investicijama nego i za sanacijom lokalnih javnih finansija. Tada smo obećali da će se stvari u Plavu promijeniti, da ćemo Plavu dati novi sadržaj i novi investicioni zamah i, naravno, raditi na stabilizaciji lokalnih javnih finansija kao snažnoj podršci jednom takvom Vladinom opredjeljenju. I kao što se sjećate, takođe sam rekao da ću redovno dolaziti u Plav i pratiti šta se u Plavu dešava. Zbog toga sam danas ovdje na kraju godine, kada ističe građevinska sezona”, rekao je premijer Marković novinarima na kraju posjete.

On je naglasio da se na cijelom sjeveru države radi.

Vlada Crne Gore

@VladaCG

PV @DuskoMarkovicCG, : Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj nema posebne prioritete nego nam je u fokusu cio Sjever. Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi.

View image on Twitter
See Vlada Crne Gore’s other Tweets

“Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj sjevernog regiona nema posebne prioritete nego nam je u fokusu cio sjever. Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi”, kazao je premijer.

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer je ujerenja da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta.

Vlada Crne Gore

@VladaCG

PV @DuskoMarkovicCG, : Vjerujem da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta. Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko 8 odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
See Vlada Crne Gore’s other Tweets

“Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko osam odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta”, rekao je Marković.

Vlada Crne Gore

@VladaCG

PV @DuskoMarkovicCG, : Lokalna koalicija @OpstinaPlav što za rezultat ima uspješnu saradnju sa Vladom na više projekata.

View image on Twitter
See Vlada Crne Gore’s other Tweets

On je posjetio gradilište na radovima na I fazi puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijedne 850.000 eura kao i radove na rekonstrukciji Prnjavorske ulice, ukupne vrijednosti oko 670.000 eura i radove na gradnji novog gradskog trga vrijedne oko pola miliona eura.

“Izvođač je garantovao da će za dvadesetak dana tu prvu dionicu završiti, znate da smo već izabrali izvođača za II dionicu, u vrijednosti od preko 3,5 miliona eura. Dakle, sigurno idemo u završetak tog infrastrukturnog objekta važnog i za Plav i za Gusinje. Istovremeno smo zajedno obišli i radove na saobraćajnoj infrastrukturi u gradu – Ribarska ulica, Prnjavorska ulica, evo sada i na jednom impozantnom prostoru budućeg plavskog trga koji će biti novo, urbano lice Plava. Vjerujem da će ovaj trg okupljati sve progresivne mlade snage Plava, da će se na ovom trgu pokretati nove inicijative i za Plav i za građane Plava”, rekao je Marković.

Premijer je u razgovoru sa građanima i ponovio pred novinarima da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak.

“Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav od predsjednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan”, naglasio je Marković.

Predstavnici lokalnog rukovodstva Plava – predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević i predsjednik Skupštine opštine Šefket Jevrić iskazali su zahvalnost predsjedniku Vlade na podršci.

Premijer i lokalno rukovodstvo saglasili su se da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.

Izvor: CDM