Mi nećemo uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali one pripadaju narodu, odnosno državi Crnoj Gori, i to niko ne može osporavati,“ rekao je premijer i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković.

U uvodnom govoru zamjenik predsjednika DPS-a je naveo da Crna Gora svoj demokratski i razvojni rezultat potvrđuje na svakoj stopi svoje zemlje, naglasivši značaj razvojnih projekata i ulaganja na prosperitet ove opštine i poboljšanje kvaliteta života njenih stanovnika.

 

„Takav primjer je slobodarski i antifašistički Kolašin. Politike DPS koje realizuje Vlada imaju svoj iskaz u preko 30 miliona eura raznih investicija u vaš grad, kojima će se već iduće godine priključiti i izgrađen autoput. U Kolašinu će se dobro živjeti, ostajati i dolaziti, i zbog toga razvojni program naše partije nema alternativu“, istakao je zamjenik predsjednika DPS-a.

On je dodao: „Rovčani, Vasojevići i Moračani iz ovog kraja na izborima prošle godine potvrdili su da je Kolašin crnogorski grad prosperiteta i društvene kohezije. Već iduće godine, predvođeni novoizabranim opštinskim odborom, ta potvrda prerašće u još ubjedljiviju pobjedu Demokratske partije socijalista!“.

U svom govoru zamjenik predsjednika DPS dotakao se i aktuelne teme Zakona o slobodi vjeroispovijesti: “Od Venecijanske komisije, kroz mišljenje na Zakon, dobili smo potvrdu naše slobode, nezvisnosti i demokratskog potencijala. Državi je Ustavom dato pravo da uređuje sva društvena pitanja – ne na nečiju štetu, nego u interesu svakog građanina i njegovih prava i sloboda. Tako će biti i sa ovim zakonom! Mi nećemo uređivati ko će i kada ići u crkve i manastire, ali one pripadaju narodu, odnosno državi Crnoj Gori, i to niko ne može osporavati.“

Izbornoj konferenciji je prisustvovalo 160 delegata.

Izvor: Portal Analitika