Marković: Možda odustanemo od povećanja PDV-a

0
149

Premijer Duško Marković najavio je da bi Vlada mogla da odustane od povećanja PDV-a.”Da budem optimista… možda odustanemo od povećanja PDV-a”, kazao je Marković na sjednici Privredne komore gdje se raspravlja o barijerama u biznisu.

Tačnije pred njima je dokument “Analiza fiskaliteta na državnom i lokalnom nivou.

Njom je utvrđeno je da su privrednici u Crnoj Gori opterećeni brojnim nametima koje propisuju oba nivoa vlasti a koji značajno opterećuju njihovo poslovanje i otežavaju opstanak. Najčešća opterećenja predstavljaju sljedeće vrste nameta: administrativne takse, komunalne takse, doprinosi lokalnim turističkim organizacijama, naknada za pristup putu i drugo.

Jedna od zamjerki privrednika je bila sporo donešenja odluka na lokalnom i državnom nivou. Premijer je upoznat sa tim, saopšteno je na sjednici.

Marković je kazao da zna za slučaj da investitor čeka šest godina za vrijednu investiciju od 250 miliona eura, ali da od toga nema ništa, upravo zbog neefikasnisti administracije.

Takođe, premijer je rekao da mu je neshvatljivo da postoje slučajevi da mu kažu da je problem sofver, na šta im je on rekao: “Mijenjajte ga i idite pješke.”

Izvor:Antena M