Demokratski front će pozvati svoje pristalice da dođu do Skupštine Crne Gore ako bude potrebe, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na vanrednoj konferenciji za medije u parlamentu.

           “Mi smo sinoć precizno saopštili koje su to crvene linije koje ne bi niko smio da pređe u Crnoj Gori, posebno oni koji bi trebali da vode računa o miru”, naglasio je Mandić.

Mandić je kazao da je, otkako se završlila sinoćnja rasprava u Skupštini, DF primio veliki broj poziva od strane građana i njiohovih redara širom Crne Gore koji se spremaju da krenu prema Podgorici, kao podrška protiv hapšenja Nebojše Medojevića.

“Želim da im poručim da to ne rade, da čekaju naš poziv, a mi ćemo pozvati sve građane i  da krenu prema Skupštini kako bi odbranili mir i zaštitili ustavni poredak i zaustavili nasilje koje se trenutno odvija nad porodici Nebojše Mediojevića, PzP i DF”, kazao je Mandić.

On je, u ime DF-a, pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da primijeni ovlašćenja koja ima po Ustavu i zakonu i, kako je rekao, uradi isto što je uradio u njegovom i slučaju Milana Kneževića.

“I da ne diskriminiše Medojevića i pokušava na njegovom slučaju trenira strogoću tako što će ponižavati njega, njegovu porodicu, PzP i DF”, dodao je Mandić.

“Mi na to ne pristajemo, ubrzano se približavamo crvenim linijama koje smo definisali, ali svakako želimo da upravljamo ovim procesom i krizom koja postoji u Crnoj Gori”, naveo je Mandić.

Konferecija za medije je održana nakon što je policija pretresla stan Nebojše Medojevića i prostorije Pokreta za promjene (PzP).

Medojević se nije obratio medijima, jedino Mandić, a poslanici DF-a nijesu željeli da odgovaraju na pitanje novinara.