Nikšićka policija je podnijela prijave protiv tri sugrađanina zbog sumnje da su pretukli maloljetnika ispred Medicinskog centra, nakon što ga je ujeo pas jednog od njih.

Kako su naglasili iz policije, V.D.(17) iz Nikšića je naveo da ga je za nadlakticu ujeo labrador u dvorištu nikšićke gimnazije dok se nalazio na povocu koji je držalo njemu nepoznato lice.

“V.D. je nakon toga sa drugom došao ispred Medicinskog centra kada su mu prišla tri lica koja su ga fizički napala i zadala mu udarce nakon čega su se udaljila”, objasnili su iz policije.

Istragom su identifikovali kao osumnjičene napadače vlasnika psa B.G.(61), protiv koga je podnijeta prijava zbog sumnje da je počinio djelo izazivanje opšte opasnosti, dok je protiv njegovih srodnika, koji su bezbjednosno interesantna lica, J.G.(28) i M.G.(38) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu maloljetnog V.D.

“Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili i krivično djelo nasilničko ponašanje počinjeno krajem aprila 2019.  u Nikšiću na štetu P.B. (27) iz tog grada. Policijski službenici su identifikovali lica koja su, kako se sumnja, počinila ovo krvično djelo i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv T.P. (20), R.Đ. (24) i D.P. (25), sva lica iz Nikšića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. Sumnja se da su ova lica fizički napala oštećenog P.B. i upotrebom elektro – šokera ga onesposobili za odbranu, udarajući ga stisnutim šakama u predjelu glave i tijela. P.B. je ukazana ljekarska pomoć u medicinskoj ustanovi kojom prilikom su mu konstatovane lake tjelesne povrede”, istakli su iz policije.