Direktor komunalnog preduzeća Miodrag Čukić smatra da na području Andrijevice prioritet treba dati modernizaciji saobraćajnica.

Za asfaltiranje lokalnih puteva potrebna su značajna ulaganja, a to znači da bi država morala da izdvoji dodatna sredstva za ove namjene, jer to je osnov razvoja i način da se zadrži seosko stanovništvo, ističe Čukić

ANDRIJEVICA – Prioritetna ulaganja na području Andrijevice treba da budu usmjerena ka modernizaciji putne mreže, smatra Miodrag Čukić, direktor Komunalnog preduzeća, koje je zaduženo za održavanje lokalnih puteva. Po njegovom mišljenju država bi u narednom periodu, uz pomoć lokalne uprave, trebalo da izdvaja mnogo značajnija sredstva za asfaltiranje saobraćajnica na seoskom području. Čukić ističe da je brojne makadamske puteve teško održavati ne samo u zimskom, nego i u ljetnjem periodu i da se stanje može popraviti samo ako se pristupi postavljanju asfaltnog zastora.

-Na dosta razuđenom prostoru koji se prostire na području 17 mjesnih zajednica Andrijevica ima izuzetno razgranatu putnu mrežu. Dobar dio tih puteva nije asfaltiran, što zadaje ozbiljne probleme lokalnom stanovništvu, ali i našim nadležnim službama koje se staraju za održavanje tih puteva. Ti putevi se u zimskom periodu dosta teško čiste, dok u ljetnjem periodu, uz angažovanje neophodne mehanizacije, iziskuju konstantno nasipanje i valjanje kako bi se održavala saobraćajna prohodnost. Takvo održavanje tih puteva iziskuje svake godine značajna ulaganja. Zato je najpreče, a i najracionalnije, iznalaziti mogućnosti za asfaltiranje seoskih putnih pravaca. Za tako nešto svakako da su potrebna značajna ulaganja, a to znači da bi država morala da izdvoji dodatna sredstva za ove namjene, jer to je osnov razvoja i način da se zadrži sesoko stanovništvo da živi na svojim vjekovnim ognjištima – ističe Čukić u razgovoru za „Dan”.

On je ukazao da se na brojnim relacijama mora pristupiti i postavljanju novih propusta za vodu.

-Svjedoci smo da su na brojnim putevima postavljani propusti koji u kišnim danima ne mogu da prime nadošle količine vode. Tada dolazi do izlivanja vodotoka po putevima čime se oni dodatno uništavaju. Zato se mora pristupiti postavljanju cijevi većeg promjera na određenim saobraćajnicima – ocjenjuje Čukić.

Dodatan problem, kako kaže, predstavlja i učestala pojava klizišta koja često van funkcije ostavljaju prometne saobraćajnice.

-Skoro svakodnevno prinuđeni smo da uklanjamo velike količine zemlje i kamenja koje se usled nevremena obruši na naše puteve. Pojedina klizišta su manjeg obima, dok pojedina predstavljaju ozbiljne probleme. Ta klizišta zahtijevaju angažovanje stručnjaka radi ispitivanja terena, kao i pozamašna sredstva za njihovu trajniju sanaciju. Sve to ne može da se isfinansira iz opštinskog budžeta, nego je potrebno da i državne institucije prepoznaju ove probleme kao bi se oni rješavali na adekvatan način- zaključuje Čukić.

D.J.


I asfaltirane dionice znatno oštećene
Miodrag Čukić ističe da su i postojeći asfaltni putevi bitno oštećeni i da zahtijevaju neophodnu rekonstrukciju.

– Usled nevremena i prolaska teških kamiona, brojni putevi koji su ranije asfaltirani sada su vidno oštećeni. Na pojedim mjestima suočavamo se sa mnoštvo udarnih rupa. Takođe, na više dionica rijeke su, u dobroj mjeri, potkopale trup kolovoza. Posebno je u lošem stanju put koji vodi ka potkomovskim selika, odnosno ka Konjusima. Sve to ukazuje da se mora razmišljati i o rekonstrukciji tih puteva. Svakako da se mora povesti računa i o poštovanju utvrđenog režima saobraćaja kojim se na određenim putevima zabranjuje prevoz velikih tereta, jer su koncesionari svih ovih godina to zanemarivali – naglašava Čukić.

Izvor: Dan