Majke sa troje i više djece održale su danas konferenciju za medije ispred Skupštine, na kojoj su ponovile zahtjev da im se vrate ranije naknade.

Foto:Portal Dan

Željka Savković je zamolila predsjednike partija koje čine parlamentarnu većinu i ministra finansija i socijalnog stranja Milojka Spajića da se odazovu njihovom pozivu i 2. novembra budu sa njima.

Kazala je da nijesu mogle ni da naslute da će ponovo morati da se okupljaju ispred Skupštine. Apelovala je na sve koji su ih podržavali da ne dozvole da se ponovo, nakon četiri godine, okupljaju.

Savković je kazala da od sastanka sa predsjednikom Bečićem očekuju da možda i pokrene inicijativu i omogući im da uživaju svoje pravo.

Jedna od koordinatorki Rosanda Peković kazala je da ni ova vlast, iako ih je podržavala i obećavala im vraćanje naknada, to nije uradila.

“Ponižavaju nas više nego što je to radio DPS. DPS nam nikad ništa nije obećavao”, kazala je ona.

Peković je objasnila da pošto vladajuća većina neće njih da pozove na sastanak, oni pozivaju predstavnike većine da se 2. novembra sastanu sa njima.

“Smatramo da predsjednik Skupštine može da pozove poslanike i zakaže sjednicu, bez obzira na bojkot”, kazala je ona.

Okupljene majke nose transparente na kojima su ispisane poruke – “Za poslanike može, za majke ne može”, “Manje mržnje, više solidarnosti”, “Vaše koverte su naše naknade, plate, penzije”, “Zamislite da porodice 22.051 majke napuste Crnu Goru”, “Naše najjače oružje je istina”, “Majke su temelj države”, “Ne damo im da na vas bace inje, gledate ih ponosno sa visine”.

Izvor:Vijesti