Bivše korisnice naknada po osnovu materinstva protestovale su i danas ispred Skupštine Crne Gore. Predstavnica majki Željka Savković kazala je da umjesto da proslavljaju 8. mart, one protestuju i traže svoja prava.

Ona je pitala u kakvom su položaju druge žene, ako su majke prije dvije godine morale da krenu u borbu za svoja prava.

“Majke su pokazale kako se brane ljudska prava,” naglasila je Jelena Božović, ispred majki sa troje i više djece koje su današnji praznik proslavile protestom.

„Poštovane majke, uvažene žene, hrabre borkinje, danas sam ovdje da vam čestitam 8. mart na način što ću vam čestitati na borbi, hrabrosti, upornosti, istrajnosti koju ste pokazale sve ovo vrijeme. Današnji dan, 8. mart simbol je borbe žena za bolji socijalni, ekonomski i politički položaj i ravnopravnost“, saopštila je Božović.

“Danas poslije više od 100 godina otkako se obilježava ovaj dan, 8. mart, nažalost još nije samo simbol tog vremena, a ne smije ni da bude. Žene nisu ni nježniji ni slabiji pol, a to ste i vi pokazale. Ženama nisu potrebne ruže ni karanfili, već radna mjesta, bolje plate, adekvatna plata za svoj rad i adekvatna pravna zaštita koja će im garantovati ekonomsku i socijalnu stabilnost i sigurnost”, istakla je Božović.

izvor: rtcg.me