Protest majki korisnica naknada održaće se 8. juna  u 17 časova, ispred Skupštine Crne Gore, saopštila je članica Koordinacionog odbora Željka Savković.

“Skoro puna četiri mjeseca, korisnice naknada sa troje i više djece pokušavaju da otvore oči onom dijelu crnogorske javnosti koja zatvara oči pred istinom. 22.000 žena je prevareno! 22.000 porodica dovedeno u situaciju da svoje dane provode u nevjerici, slušajući svakodnevno razna saopštenja, prekrajanje odluka, kojima ni pravnici ne mogu ući u trag”, saopštila je članica Koordinacionog odbora, Željka Savković.

Ocjenjujući da je Ustav ugrožen, ona je kazala da je postalo očigledno da Crna Gora tone u ambis “vukući za sobom 22.000 porodica, sa njima i sve građane Crne Gore koji vjeruju da je ovo što se danas dešava u redu”.

“Prozirne igre onih koji nam kroje sudbine, i koji su bez imalo srama ukinuli doživotno stečeno pravo majkama, oduzeli im mir, mir njihovih porodica, ne može i ne smije, ostati nekažnjeno. Svojim činjenjem zaslužuju samo prezir i ništa drugo. Građani Crne Gore, probudite se! Svi obespravljeni, NVO sektor, sindikati, ujedinjena opozicijo, studenti, samo tako možemo stati na kraj ovoj muci u koju nas je gurnula vlast, kojoj upravo svi mi dozvoljavamo da radi to što radi. Dajmo im do znanja da jedino što im u ovoj situaciji preostaje da urade jeste da podnesu ostavke”, poručila je Savković.